Dolgozz Velem


10 éves tapasztalattal a gyászfeldolgozásban és életvezetési tanácsadóként kizárólag özvegy szülőkre specializálódva, magam is özvegyként és Anyaként sok szeretettel ajánlom neked gyászfeldogozó csoportos és egyéni programjaimat, amelyek segítenek neked a gyászodban való továbblépésben, hogy megtaláld mi az, ami miatt elakadtál, mi fog vissza, merre van az út, amely segíti a jövődet.

* Úgy érzed, hogy nincs kiút, az életed itt végetért?  

*​ Az egyetlen megoldásnak azt érzed, ha az elvesztett társad visszakaphatnád?

*​ Tele vagy félelmekkel a gyászban? 

*​ Nem tudod merre tovább? 

* A mardosó hiányérzet a meghatározó érzés a napjaidban?

*​ Nem tudod ki segíthet a gyász feldolgozásában?

*​ Eleged van az üres frázisokból, amiket mondanak neked?

*​ Bűntudatod van, úgy érzed, hogy többet tehettél volna?

*​ Úgy érzed senki sem érti azt, amin keresztül mész?

Ismerem az érzést, a helyzetet, mert én is végigmentem rajta. De most már boldog vagyok, ismét szeretem az életemet.  Megtanultam, hogyan lehet kimászni a túlélési módból, a gyászból és hogyan találhatok újra örömöt az életben. Most azt a célt tűztem ki magam elé, hogy segítsek más özvegyeknek is a gyászfeldolgozásban, a gyásztanácsadód legyek, gyászkísérőd .

 

Ha valóban elhatároztad, hogy változtatsz, hogy megkeresed a kiutat a gyászból, megmutatom, hogyan tedd. Várlak sok szeretettel!

 

 

Portré rólam


A gyászban az első személy, akivel beszélni szeretnél sajnos már nincs veled.

A második személy akivel érdemes beszélned az, aki ismeri a gyászt és

megérti, látja hol tartasz benne és ott veszi fel veled a kapcsolatot. Hidd el van továbblépés, lehetsz önmagad egy sokkal jobb verziója a gyász kapcsán, létrehozhatsz egy fantasztikus életet, fejlődhetsz és ragyoghatsz, csodálhatnak a körülötted állók megint, hogy milyen erős és magabiztos vagy. A trauma, a gyász, amit átéltél nemhogy megtört volna, inkább inspirált, hogy előrelépj és fejlődj, tanulj, segíts másoknak is.

Miért gondolom így?- mert én is végigcsináltam, bejártam az özvegység és a gyász kezdeti szakaszát, az ott található összes érzelemmel, gondolattal, testi tünettel együtt. Végigmentem az érzelmi hullámvasúton, kínlódtam, szenvedtem és közben egy jobb jövőben reménykedtem. Bíztam csak abban, hogy a gyász feldolgozható. Most már tudom, hogy az életvezetési tanácsadás / lifecoaching az, ami nem a múltat elemzi, nem ott keresgél, hanem a jelenre és a jövőre koncentrál, megoldásokat, technikákat ajánl arra, hogy egy adott helyzetből, ami esetünkben a gyászból, a kilátástalanságból belátható időn belül továbbléphessünk.

Az özvegység esetén ez azt jelenti, hogy magunk mögött hagyjuk a félelmet, szorongást, reménytelenséget és képesek leszünk az egyedüli szülőségre, önálló felelős döntések meghozatalára, bizalommal gondolni és tervezni az előttünk álló jövőt.

Virág kép


Kép a reményről

MIT FOGSZ KAPNI A GYÁSZFELDOLGOZÓ PROGRAM SORÁN

 • Megtanítalak kezelni az érzelmeidet, tudatosítani a negatívakat, tudni hogy mit kezdjél velük, hogy alakítsad át azokat úgy, hogy a segítségedre legyene.
   
 • Megtanulsz navigálni a sok kihívás és bizonytalanság közeppette a gyászban, példát mutatni a gyerekeidnek, és a biztos támaszuk lenni, magabiztos leszel és kész arra, hogy bizakodva nézz a jövőbe
   
 • Újragondoljuk a szemléletmódodat, a véleményedet a világról és önmagadról, megnézzük milyen meggyőződések vannak benned, melyek gátolnak a gyászod feldolgozásában és újakat építünk fel helyettük
   
 • Képes leszel döntéseket hozni, tervezni, előrenézni, örülni a jelen kis apró pillanatainak, hálásnak lenni minden percért és pillanatért
   
 • Letenni az elvárásaidat, a maximaliznust, megérteni, hogy melyik helyzetben mit lehet elérni, miért lett más az élet a gyászban
   
 • Ismét mosolyogni fogsz, örömmel fogsz társaságba járni, helytállni a munkádban és lassan kitekinteni egy új társ irányába
   
 • Az életed minden területét végignézzük, rengeteg technikát és stratégiát kapsz a különféle helyzetek, érzelmek, emberek kezeléséhez, képes leszel te is önmagad gyásztanácsadója lenni, és a gyerekeidé is, a gyászod feldolgozhatóvá válikNe tedd fel a kérdést magadnak, hogy szükséged van-e erre . Ez nem alapszükséglet.

Itt a kérdés az, hogy akarsz-e, szeretnél-e egy jobb életet, szeretnéd-e ismét jól érezni magad az életedben,

akarsz-e segíteni a gyerekeidnek úgy, hogy te jól vagy, tudod merre mentek, tudod te ki vagy és mire vagy képes.* * * * *

Ez a gyászfeldolgozó program özvegy szülőkre lett kialakítva függetlenül attól, hogy mekkorák a gyerekeid, mert szülők vagyunk így is és úgy is. Bárcsak bármi ehhez hasonló gyászprogram lett volna, amikor Attila meghalt, de nem volt, és most sem látom, hogy lenne 10 évvel később, így én ezt megalkottam nektek, nekünk, magunkért és a gyerekeinkért.KÉSZEN VAGY A GYÁSZFELDOLGOZÓ PROGRAMRA, HA:

* már ismét dolgozol

* nem töltöd az egész napot az ágyban

* valószínűleg normálisnak tünsz a gyászodban mások számára, akik nem ismernek jól

* annak ellenére, hogy az emberek azt mondják, hogy remekül haladsz, belül mégis  üresnek érzed magad

* olyan eszközöket keresel a gyászban, amelyek túlmutatnak azon, amit a terápia során kaptál

* izgatottá tesz az ötlet, hogy olyan jövőt teremts, amelyre számíthatsz, még akkor is, ha nem vagy biztos benne, hogy ez lehetséges

NEM VAGY KÉSZEN MÉG A PROGRAMRA, HA:

* nehezen tudsz felkelni az ágyból és gondoskodni önmagadról

* komolyan azon gondolkozol, hogy önmagadnak

   vagy másoknak kárt okozz

* az özvegyi köd annyira intenzív, hogy egy 15 perces

   videó megnézése nehézséget okoz

* arról szeretnél csak beszélni, hogy milyen szörnyű özvegynek lenni, és         nem állsz készen a cselekvésre, hogy javíts az életeden

* nem vagy hajlandó magadat prioritásként kezelni  még a gyászodbanPortré rólam

SZEMÉLYES KONZULTÁCIÓ

Mi az életvezetési és gyásztanácsadás? Miben különbözik a terápiától?

 • Mi van, ha a legjobb napjaim már mögöttem vannak? Mi van, ha tényleg nem leszek boldog újra?

 • Igen, jól vagyok, dolgozom, nevelem a gyerekeimet, visszamentem dolgozni, de örökké így fogom érezni magam?

Lifecoaching / életvezetési tanácsadás az eszközöket adja a kezedbe a továbblépéshez és ahhoz , hogy szándékosan kezdj újra élni.

 • Mikor érzed, hogy a terápia már nem segít, nem tesz hozzá gyászfeldolgozáshoz, sőt talán a terepauta mondja is neked, hogy jól vagy, nem kell többet jönnöd, vagy már csak a gyógyszert írja fel neked

 • Mikor érzed, hogy elértél egy ponthoz veszteséged feldolgozásában, ahol úgy érzed, hogy jól vagy, de azt is tudod, érzed, hogy van valami több ‘valahol’ a számodra és azt szeretnéd megtalálni. Ez az a pont, ahol szerintem eljutunk oda, hogy készen vagyunk a fordulatra

 • Mikor ott állsz, ki tudod mondani, hogy jobban vagyok, de szeretnéd nagyszerűen érezni magad, amikor eljött a pont, hogy szeretnél egy magasabb szintre jutni érzelmileg, gondolatilag a gyászod feldogozásában

 • Egy új növekvő életet szeretnél tudni magad körül, másképpen akarod látni magad

Ez mind megtörténhet a terápiában is természetesen. A lifecoaching modell 100%-ban jövő központú, amit a jelenben hozunk létre, nem megyünk vissza a
múltba, a jelenre koncentrálunk, abból hozzuk ki a legtöbbet és a jövő alapjait tesszük le együtt azt, hogy hogyan jussunk el A-ból B-be.

  KONZULTÁCIÓS LEHETŐSÉGEK1 ALKALOM

A témákat hozhatod te is spontán minden alkalomra, jöhetsz csak egyszer, vagy éppen, amikor szükséged van rá, hogy beszélj, tanácsot kérj valakitől, aki érti, tudja mi történik veled a gyászban. Itt vagyok, segítek, hogy továbblendülj az elakadásaidon, megértsd, hogy mi történik veled.

A konzultációk időtartama 60 perc, online

1 alkalom ára: 8.000FT

4 ALKALMAS GYÁSZFELDOLGOZÓ CSOMAG

A témákat hozhatod te is spontán minden alkalomra, vagy egy megelőző 45 perces feltáró beszélgetés alkalmával összetesszük, hogy milyen témákat beszéljünk meg, hol van szükséged segítségre, hol vannak elakadásaid.

A konzultációk időtartama 60 perc, online

A 4 alkalmas csomag ára: 28.000FT

8 GYÁSZFELDOLGOZÓ ALKALMAS CSOMAG

A témákat hozhatod te is spontán minden alkalomra, vagy egy megelőző 45 perces feltáró beszélgetés alkalmával összetesszük, hogy milyen témákat beszéljünk meg, hol van szükséged segítségre, hol vannak elakadásaid. Szintén lehetőség van a 8 alkalmas csoportos programot egyéni konzultáció keretében választani.

A konzultációk időtartama 60 perc, online

A 8 alkalmas csomag ára: 58.000FT

12 ALKALMAS GYÁSZFELDOLGOZÓ CSOMAG

A 8 alkalmas csomaghoz hasonlóan alakul ki a program felépítése, több alkalommal találkozunk, mélyebbre mehetünk a témákban.

A konzultációk időtartama 60 perc, online

A 12 alkalmas csomag ára: 88.000FT* * * * *

CSOPORTOS GYÁSZFELDOGOZÓ PROGRAM

* Sajnos nincs mágikus ellenszer a szomorúság gyógyítására. De van mód arra, hogy pozitívabban lásd a gyászodat – újra érezd a reményt, a békét és az örömöt.

* Vissza tudd venni az irányítást az életed felett, hogy pozitívabban és energikusabban ébredj. Megtapasztald hogyan hozhatod ki a legjobbat a napjaidból, hogy úgy érezd újra élsz. Lehet, hogy most nehéz elhinni, hogy ez lehetséges, de ígérem működik.

* Segítek mélyre menni, és felfedezni önmagad azon részeit, amelyekről nem is tudtad, hogy léteznek.

* Tudom, hogy a változás ijesztő, és sok időt töltünk azzal, hogy ellenállunk neki, de ha felismerjük és harmónába kerülünk vele, akkor olyan változásokat hozhatunk létre, amelyek lehetővé teszik számunkra, hogy értelmes létet építsünk a veszteségünk köré.

* A gyász egy fájdalmas, és sötét helyre visz minket. De itt az ideje annak is, hogy létünk sokkal mélyebb szintjeit elérjük, és ezen az érzelmi tapasztalaton keresztül valami sokkal nagyobb dologgá fejlődjünk, mint amit valaha is elképzeltünk.

* A gyász alakítja azt az embert, akivé válsz, de nem kell meghatároznia azt, akivé válsz.

A PROGRAM FELÉPÍTÉSE

8 hét, 90 perc minden alkalommal, online, kis csoportban max 10 fő, 6000Ft/alkalom.

Minden héten kapsz egy új munkafüzetet, amibe dolgozni tudsz az alkalmak között.

Zárt facebook csoportban tartjuk a kapcsolatot a részt vevőkkel a 8 hét alatt, beszélgetünk, segítjük egymást, ott leszek én is, válaszolok ha kérdésed van

MIRŐL LESZ SZÓ


1. hét - Érzések és gondolatok kezelése, amelyek kavarognak bennem
2. hét - Emlékek, emlékezés
3. hét - Napi segítség
4. hét - Öngondoskodás
5. hét - Önazonosság, ki vagyok én
6. hét - Ki segíthet, kik vannak körülöttem
7. hét - Ünnepek tervezése, túlélése
8. hét - Célok, merre továbbMert meg érdemled, hogy újra teljes életet élj!

 

* * * * *

HETI GYÁSZFELDOLGOZÓ PROGRAMOK

A programok részleteinek megtekintéséhez kérlek csatlakozz a Gyász özvegy szülőként facebook csoportba

 

2022. FEBRUÁR

Február 3. Trárskeresés egy veszteség után

link a programhoz

Február 10. Mit kezdjek az elvesztett társam ruháival, szemlyes tárgyaival

link a programhoz

Február 13. Konzultáció- Valentin nap a gyászban

link a programhoz

Február 24. Özvegyi kör - kötetlen online beszélgetés

link a programhoz

2022 MÁRCIUS

Március 4. Hogyan neveljek kettő helyett?

link a programhoz

Március 10. Bűntudatom van, többet tehettem volna?

link a programhoz

Március 25. Özvegyi kör- kötetlen online beszélgetés

link a programhoz

Április 14. testi tünetek a gyászban, alvászavar

link a programhoz

Április 28. Özvegyi kör - kötetlen online beszélgetés

link a programhoz

Május 26. Özvegyi kör - kötetlen online beszélgetés

link a programhoz

Június 9 - Társkeresés a gyászban

link a programhoz

Júnus 21 - Az első év a gyászban

link a programhoz

 * * * * *

ONLINE  GYÁSZFELDOLGOZÓ TRÉNINGEK 

45 PERCES INGYENES KONZULTÁCIÓ

 

Gyere nézzük meg hol tartasz a gyászod, bánatod feldolgozása során. Mi megy jól, hol vannak elakadásaid, milyen gátakat kellene áttörnöd, hogy haladni tudj, ismét mosolyogj és hinni tudj az életedben. 45 percben átbeszéljük minden kötelezettség nélkül.

TANÁCSADÁS EMAILBEN

* Időnként lenne kérdésed?

* Elakadsz, de tudod, hogy csak egy kis segítségre lenne szükséged és tudnál magadtól haladni?

* Nem szeretnél egy hosszabb tanácsadásra járni?

* Már jártál terápiára, tanácsadásra tudod merre haladsz, és néha csak egy kis tanácsra lenne szükséged?

* Most kezdtél bele a gyászfeldolgozásba, még nem vagy kész konzultációra járni, de jó lenne, ha kapnál valakitől tanácsokat?

 

Ha így érzed, akkor az emailes tanácsadás való neked. Írj nekem az ozvegyszulokentgyerekkel@gmail.com címre, tedd fel a kérdésedet és én válaszolok neked, olyan tanácsokat adok, amik segítenek, amiket a gyakorlatban használni is tudsz, segíteni fog, átlendít az adott nehézségen.

Havi 5 kérdés: 1500ft/hó

Havi 10 kérdés: 2700ft/hó

Az első kérdés bármelyik esetben ingyenes

 


TréningVeszteségben, gyászban segítek, hogy ne kelljen a veszteséget egyedül feldogozni, legyen hova, kihez fordulnotok, legyen, aki segít nektek a túlélő módból átmenni egy olyan állapotba, ahol megint szeretni tudjátok az életet. Segítek, hogy ismét erős és magabiztos legyél, le tudd győzni a félelmeidet, megtaláld a céljaidat és megértsd, hogyan tudsz működni ebben az új világban.

Simon Ágnes

Gyász- és életvezetési tanácsadó@2022 Simon Ágnes. Minden jog fentartva. All Rights Reserved.

Kövess bátran:

Csatlakozz az Gyász özvegy szülőként Facebook csoporthoz